Energija

Power Meter

Možete povezati Mjerač snage na svako strujno kolo u Vašem domu. Dobijaćete podatke o potrošnji energije, u realnom vremenu, u standardnim mjernim jedinicama. Možete sinhronizovati rezultate mjerenja na cloud server, gdje možete vizualizovati i analizirati potrošnju  energije i kreirati vlastita pravila za uštedu energije koristeći Zipato Rule Creator.


Senzori temperature

Senzori temperature mogu biti postavljeni u Vašem domu kao samostalni uređaji ili kao dio multi-senzor uređaja. Možete koristiti mjerenja temperature da programirate rad Vaših uređaja za grijanje i hlađenje. Na ovaj način Zipato će djelovati kao veoma napredan termostat koji možete proširiti koristeći Zipato Rule Creator da biste stvorili sopstvene scenarije komforta.


Plug-in prekidač

Najjednostavniji način da automatizujete svijetla ili druge uređaje. Jednostavno ih uključite u utičnice na zidu i koristite ih kao automatizovane utičnice za bilo koji uređaj koji želite. Možete kontrolisati uključene uređaje preko bilo kojeg uređaja koji je povezan na internet i automatizovati ih prema Vašoj želji. Takođe mođete dobijati detaljne izvještaje o potrošnji energije uključenog uređaja, i koristiti ove informacije za optimizaciju energetske efikasnosti.


Plug-in Dimmer

Slično kao prekidači ali Vam omogućavaju fino podešavanje rasvjete na željeni nivo. Na ovaj način možete koristiti Zipato da automatski podesi Vaša svijetla na 80% ako nikoga nema u sobi, ili čak da ih potpuno isključi ako nikoga nema u sobi određeni vremenski period. Naravno, svijetla će se automatski uključiti kada neko uđe u sobu. Na ovaj način možete smanjiti račun za električnu energiju do 30%.


Komfort

On off prekidač

Zipato nudi raznovrsne daljinske prekidače, od mikromodula koje možete sakriti u zidnu kutiju iza prekidača, do plug-in prekidača koje možete lako uključiti u utičnicu na zidu, omogućavajući Vam da daljinski uključujete/isključujete povezane potrošače. Mikromodul Kontroler Motora Vam omogućava da kontrolišete ili fino podesite poziciju zavijesa ili roletni.


Svijetla

Zipato dimmer-i mogu biti korišteni da automatski priguše svijetla na željene vrijednosti. Mogu biti dio kompleksnih scenarija koristeći druge uređaje kao što su senzori osvjetljenja, vrata/prozora, pokreta. Npr, mogu uvijek prigušiti svijetlo na 80% kada niko ne boravi u sobi, ili svijetla mogu biti podešena tako da se automatski promijene u zavisnosti od osvijetljenosti sobe.


Senzor temperature

Temperaturni senzori Vam omogućavaju da mjerite temperaturu u svakoj sobi. Različiti temperaturni nivoi mogu pokretati različite scenarije udobnosti. Npr, mogu automatski upravljati HVAC opremom (grijanje i hlađenje) da bi postizali optimalnu temperaturu ambijenta.


IR kontroler

Zipato IR extender može biti korišten da daljinski kontrolišete uređaje kontrolisane infracrvenim zracima. Na primjer, Z-wawe termostat može mijenjati sobnu temperaturu kontrolišući HVAC opremu (recimo klima uređaj) preko IR extender-a. Ili AV opremu, kontrolisati muziku ili neki drugi uređaj.

security

Zipato rješenje kombinuje video nadzor, senzore vrata/prozora, pokreta i svijetla da pruži neuporedivu zaštitu od neželjenih upada i drugih sigurnosnih problema. BESPLATNO 24/7 servis praćenja šalje upozorenja u realnom vremenu kroz notifikacije na pametnom telefonu, SMS ili email.


Detektori pokreta

Detektori pokreta mogu imati različite namjene kao dio Zipato sistema. Zipato može koristiti iste detektore za sigurnosne sisteme, sisteme brige o starijima, uštedu energije i komfort.


Shock sensor

Ovaj visokoosjetljivi detektor vibracije će detektovati i najmanje vibracije. Može biti postavljen na zidove da aktivira alarm u slučaju da neko pokuša provaliti kroz vrata ili tanke zidove. Možete lako podesiti Vaš Zipato kome bi trebao slati upozorenja i u kojoj formi (email, tekstualna poruka, poziv, twitter,...).


Automatsko zaključavanje vrata

Možete koristiti Zipato da kontrolišete bilo koju električnu bravu. Na ovaj način možete daljinski otljučati/zaključati koristeći vaš mobilni telefon, ili jednostavno programirati bravu da se automatski zaključa u određeno vrijeme svaki dan.


Detektor razbijenog stakla

Možete postaviti ovaj detektor u svaku sobu u kojoj postaji staklena površina kroz koju bi neko mogao provaliti u Vaš dom. Detektovaće specifičan zvuk lomljenja stakla i aktirati alarm na Zipato-u. Možete lako podesiti Zipato kome da šalje upozorenja i u kojoj formi (email, tekstualna poruka, poziv, twitter,...).


Bezbjednost

Senzor požara

Omogućava alarm u slučaju detekcije dima u Vašem domu. Podesite sistem da automatski pozove pomoć ako Vi niste distupni.


Detektor Gasa

Obaj bežični detektor prorodnog gasa obezbjeđuje brzo upozorenje o curenju prirodnog gasa (Metan CH4) koji se obično koristi za kuvanje i grijanje doma ili vode. Pokrenuće blagovremenu alarm Zipato-u, koji onda može poslati upozorenje prema Vašem podešavanju (email, tekstualna poruka, poziv, twitter,...).


CO detektor

Ovaj detektor bi pokrenuo alarm u slucaju detekcije CO - bezbojnog ubice. Možete lako podesiti Zipato kome bi trebao poslati upozorenja i u kojoj formi (email, tekstualna poruka, poziv, twitter,...).


Senzor poplave

Zaštitite Vašu kuću u slučaju poplave. Budite upozoreni u ranoj fazi i zatvorite ventil daljinski, ili podesite Zipato da ga zatvori automatski.(ANIMACIJA IZNAD)

PREGLEDINTERFEJSIRULE CREATORKOMPATIBILNOSTFUNKCIJE


Zipato arhitektura

Kompletna platforma za automatizaciju, uključujući lokalne kontrolere, cloud servere, korisničke i administrativne aplikacije koji zajedno rade besprijekorno.


Zipato Agent - srce sistema

Povežite sve - Zipato Agent je softver koji se pokreće unutar svakog Zipato kontrolera. Podržavajući sve popularne standarde automatizacije, Zipato Agent će povezati sve uređaje i upravljati njima lokalno.


 

Zipabox - modular automation controller

Oslobodite punu snagu Zipato platforme sa najnaprednijim kontrolerom automatizacije na svijetuZipatile - all in one home controller

Oslobodite punu snagu Zipato platforme sa najnaprednijim kontrolerom automatizacije na svijetuZipato aplikacije - potpuna kontrola bilo gdje, bilo kada

Na putu, iz vaše kancelarije ili dok ležite na tropskoj plaži, možete kontrolisati svoj dom sa bilo kojeg mjesta. Možete imati potpunu kontrolu nad svojom kućom sa ekrana vašeg računara, pametnog telefona ili bilo kog drugog uređaja sa omogućenim internetom.Zipato Rule Creator - jednostavan, ali snažan način za automatizaciju stvari

Zipato Rule Creator je jednostavan i intuitivan web-based grafički alat koji vam omogućava da jednostavno kreirate i modifikujete pravila automatizacije. Pritisnite play da biste videli kako napraviti jednostavno kućno pravilo.


Cart

Cart is empty.